25.04.2024 17:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Медіа-профспілка вимагає від МВС покарати міліціонерів, що порушили права журналістів у Печерському райсуді

Комітет Київської незалежної медіа-профспілки вимагає від Міністерства внутрішніх справ України покарати бійців спецпідрозділів «Беркут» і «Грифон» за «грубе порушення прав журналістів» під час судових засідань у «газовій справі» екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко 6 та 7 липня 2011 року.

«Комітет КНМП звертає увагу МВС на те, що, виштовхавши журналістів із зали засідань у силовий спосіб, „силовики“ скоїли злочин: вони порушили як мінімум три статті Кримінального кодексу — 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), 364 (зловживання владою або службовим становищем), 365 (перевищення влади або службових повноважень)», — йдеться в прес-релізі медіа-профспілки.

У заяві наголошується: «Якби президент справді захотів зупинити насильство силових органів над журналістами, то він би як мінімум зробив попередження міністру внутрішніх справ Могильову та керівництву „Беркуту“. Або розглянув би питання про їхню відставку».

У медіа-профспілці переконані, що доки президент не зробить відповідних кадрових висновків, доки винні в порушенні прав журналістів міліціонери не будуть покарані, «жодна міжнародна організація, жоден чесний український журналіст не повірить у щирість слів Віктора Януковича».

КНМП пропонує постраждалим журналістам звертатися в профспілку по юридичну допомогу за тел.: (050) 310-4441 або e-mail: [email protected].

«Якщо порушники прав журналістів не будуть покарані, Київська незалежна медіа-профспілка залишає за собою право діяти іншими законними методами, у тому числі влаштовувати акції прямої дії», — підсумовується в заяві.

Як повідомлялося, 6 липня 2011 року в коридорі Печерського райсуду Києва стався інцидент між журналістами та співробітниками спецпідрозділу «Беркут». Міліціонери в грубій формі витісняли журналістів із коридору, мотивуючи свої дії необхідністю звільнити прохід.

Перед закінченням засідання суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв постановив направити матеріали щодо всіх подій, які сталися в залі засідань цього дня, до Генеральної прокуратури України для перевірки.

МВС стверджує, що «в залі судових засідань Печерського районного суду міліція діяла у рамках закону, виконуючи рішення суду».

Крім того, 7 липня співробітники судової міліції «Грифон» відразу після оголошення перенесення засідання Печерського суду Києва щодо розгляду справи Тимошенко відтіснили телеоператорів із зали, в якій ще тривала пряма трансляція засідання. «Грифон» витісняв операторів з їхніми штативами і камерами, притискаючи штативи дерев'яною огорожею. На прохання операторів не робити цього, тому що техніка дуже дорога, співробітники судової міліції не реагували.

Водночас начальник Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України Василь Фаринник заявив, що міліціонери, учасники подій в Печерському районному суді Києва, 6 липня звернулися в міліцію як постраждала сторона.

 

Читайте також:

Беркут брутально виштовхує журналістів з суду. Відео

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-07-2011 18:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100