29.03.2024 12:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Микола Мельниченко подав до суду на брехливий телеканал зятя Кучми

Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко подав до суду на телеканал ICTV через «однобоке» висвітлення справи Леоніда Кучми.

Про це йдеться в коментарі адвоката Мельниченка Миколи Неділька щодо рішення Апеляційного суду від 29 липня про заборону знімати хід засідання, повідомляє «Телекритика».

Мельниченко уточнив, що позов на телеканал був поданий ще 21 квітня 2011 року до Шевченківського райсуду Києва, однак справу ще не почали розглядати.

Співвідповідачем, окрім каналу, є й екс-голова СБУ Ігор Смішко.

За словами екс-майора, предметом позову був сюжет з ексклюзивним інтерв'ю Смішка програмі «Факти тижня з Оксаною Соколовою» 11 квітня.

У позові він просить суд визнати наклепом та недостовірною інформацію, поширену Смішком, «щодо співпраці громадянина Мельниченка Миколи Івановича зі спеціальними службами іноземних держав всупереч та на шкоду національним інтересам України».

Крім того, Мельниченко оскаржує заяви екс-глави СБУ «щодо розголошення ним державної таємниці та монтажу здійснених аудіозаписів розмов, що відбувалися в робочому кабінеті екс-президента України Кучми Леоніда Даниловича».

Також він просить зобов'язати канал надати ефірний час Смішку для спростування цієї інформації, стягнути з нього кошти в сумі 1000 (одна тисяча) гривень в якості компенсації за завдану йому моральну шкоду, 10000 (десять тисяч) гривень в якості витрат, понесених ним на послуги адвоката".

За словами Мельниченка, перед тим, як подати позов він звертався до телеканалу з проханням надати можливість для висвітлення своєї позиції.

Також він зазначив, що незабаром має намір подати ще кілька позовів на матеріали каналу, подані без його точки зору.

Як відомо, телеканал ICTV контролює зять екс-президента Кучми — Віктор Пінчук.

У травні телеканал, зокрема, показував 26-хвилинні уривки фільму Кончаловського про убивство журналиста Георгия Гонгадзе.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-08-2011 11:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100