23.04.2024 15:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Андрій Парубій вимагає від донецького прокурора відновити законність у Макіївці

Народний депутат України, член політради партії «Наша Україна» Андрій Парубій звернувся до прокурора Донецької області з приводу погроз батькам дітей шкіл №№ 3, 27 і 100 м. Макіївки з боку керівництва підприємств, на яких вони працюють, звільнити чи позбавити зарплати у разі, якщо вони не заберуть документи своїх дітей і не переведуть їх в інші рекомендовані навчальні заклади.

Народний депутат вимагає вжити заходів прокурорського реагування для відновлення законності у цій ситуації, повідомляє «Спротив».

Наводимо повний текст депутатського звернення.

«18 серпня 2011 р.

№ 651/11.08.18

Прокурору Донецької області

Андрєєву Р. Г.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Щодо погроз батькам дітей шкіл №№ 3, 27 і 100 м. Макіївки звільненнями та позбавленням зарплати з боку керівництва підприємств,на яких вони працюють

Шановний Романе Геннадійовичу!

Керуючись положеннями ст. 16 та ст. 17 Закону України «Про статус народного депутата України», інформую Вас, що мені стала відомо про погрози батькам учнів шкіл №№ 3, 27 і 100 звільненнями і позбавленням зарплати у разі, якщо вони не заберуть документи своїх дітей і не переведуть їх в інші рекомендовані навчальні заклади.

Станом на сьогодні рішення Макіївської міської ради щодо закриття даних шкіл з 1 вересня 2011 р. призупинено постановами Донецького апеляційного суду до винесення рішень по суті. Однак, ці постанови суду не виконуються, оскільки зі шкіл передчасно були вивезені меблі й шкільне майно, не ведеться підготовка до нового навчального року.

У той же час в інтерв’ю кореспонденту УНІАН батьки згаданих шкіл розповіли, що вони отримують погрози з боку свого керівництва, працюючи на різних підприємствах міста. «На роботі чинять тиск на батьків. Керівники кажуть, щоб ми забирали документи дітей зі своїх шкіл, що закриваються, і несли їх туди, куди велить нам влада. Нам сказали, що у разі непокори ми і зарплати не побачимо, і роботи втратимо, і рекомендації у нас будуть такі, що потім ніде нас на роботу не візьмуть» (http://www.unian.net/ukr/news/news-451734.html).

У зв’язку з великим суспільним значенням вищевикладених фактів, прошу Вас здійснити перевірку викладених у цьому депутатському зверненні відомостей та вжити заходів прокурорського реагування для поновлення законності у цій ситуації, і безумовного виконання рішення Донецького апеляційного суду міською владою м. Макіївки.

Також прошу Вас оперативно перевірити інформацію про факти адміністративного тиску на батьків учнів шкіл №№ 3, 27 і 100 і притягнути винних у подібних протиправних діях до відповідальності.

Про заходи, вжиті по суті мого звернення прошу поінформувати мене та громадськість у визначеному законом порядку».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-08-2011 12:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100