25.04.2024 15:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Посол Німеччини Ганс-Юрґен Гаймзьот помітив монополізацію влади в Україні

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот вважає, що в Україні відбувається регрес у розбудові демократії.

«Багато міжнародних організацій заявляють про те, що відбувається певний відкат, регрес у цій справі. І я підтримую таку думку», — сказав він у інтерв’ю Радіо «Свобода».

«З одного боку, це розглядається як позитивне явище, що відбувається тісна співпраця між президентом, прем’єр-міністром, урядом і парламентом, і вони можуть спільно діяти. З іншого боку, виникає небезпека монополізації влади», — заявив посол.

«І це саме у країні, яка зараз перебуває в процесі трансформації, і де не збалансовані якраз гілки влади. Наприклад, не забезпечується незалежність юстиції, мас-медіа не завжди виконують свій обов’язок щодо контролю влади або тільки в обмеженій формі використовують можливість контролю владних структур», — додав Гаймзьот.

Він застеріг: «Влада корумпує, а абсолютна влада корумпує абсолютно».

Посол зазначив також, що Євросоюз звертає увагу не лише на суто формальні питання, але й дбає про «дух демократії».

«Ми знаємо, що (в Україні) є видатні особи, яких розглядають як команду президента, і ми також знаємо, що існують між ними тісні контакти, телефонні розмови й так далі», — зазначив Гаймзьот.

«Якщо подивитися на ті судові процеси, які відбуваються стосовно різних осіб: чи був би це Луценко, чи то Тимошенко, — то можна побачити, що це далеко не відповідає європейським стандартам. Ми могли б ще далі заглибитися у деталі, але я зараз цього не робитиму», — додав дипломат.

На прохання спрогнозувати, чи буде на саміті Україна – ЄС 19 грудня парафовано угоду про асоціацію з Євросоюзом, Гаймзьот відповів:

«Я сподіваюся, що буде завершено і підготовлено, так би мовити, фіналізацію цієї угоди. Тобто на цьому саміті буде затверджено остаточний текст угоди».

«Водночас, підписання цієї угоди я бачу лише тоді можливим, коли буде подолано сумніви і побоювання ЄС стосовно незалежності українських судів і ставлення до опозиції», — наголосив посол Німеччини.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-11-2011 14:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100