25.04.2024 19:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович почав конституційний переворот. У спільники кличе «Батьківщину», Фронт змін, УДАР та «Свободу»

Президент Віктор Янукович затвердив концепцію конституційної асамблеї, яка готуватиме нову редакцію Основного закону.

Про це йдеться в його указі, розміщеному на сайті президента.

Конституційна асамблея створюється у складі 100 осіб із числа громадян України, які мають відповідну фахову підготовку та досвід роботи у сфері державотворення і правотворення, мають авторитет у суспільстві та, як правило, не є особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і включаються до складу конституційної асамблеї за згодою.

Члени конституційної асамблеї працюють на громадських засадах.

Пропозиції щодо третини кандидатур персонального складу конституційної асамблеї (34 особи) мають бути  внесені зі складу Науково-експертної групи.

Пропозиції щодо двох третин від персонального складу конституційної асамблеї (66 осіб) вносяться президентові України Академією наук (14 осіб), різним профільними інститутами, партіями та громадськими організаціями (по одній особі).

До переліку партій зокрема потрапили і опозиційні «Батьківщина», Фронт змін, УДАР, «Свобода».

Серед організацій до списку потрапили Лабораторія законодавчих ініціатив, Український незалежний центр політичних досліджень, "Громадянська мережа «ОПОРА», Комітет виборців України, партнерство «Новий Громадянин», «Українська Гельсінська спілка з прав людини», Центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова тощо.

За необхідності президентом проводитимуться консультації з керівництвом Верховної Ради, головами депутатських фракцій, депутатських груп у Верховній Раді з питань формування та діяльності Конституційної Асамблеї, підготовки проекту Концепції внесення змін до Конституції України, законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції України.

 

Читайте також:

Гладчук призывает создавать Комитеты защиты Конституции Украины

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2012 18:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • http://Немаю Vavan

    Коротше кажучи, пора зводити барикади!!!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100