20.04.2024 17:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Охоронців з підприємств Ахметова звезуть на «мовний» мітинг під Раду

політику в Києві. Про це повідомив координатор громадської організації «ГРАД» Андрій Денисенко.

За його словами, у Київ автобусами доставлять близько 1,5 тисяч працівників охоронних структур гірничо-металургійних підприємств Кривого Рогу.

«Зняття двох змін охорони із Центрального і Північного ГЗК, які перебувають під контролем корпорації СКМ, відбувається за безпосереднім наказом голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула, який де-факто продовжує управляти гірничо-рудним напрямком бізнесу Ріната Ахметова в Кривбасі. Мобілізація охоронців для участі в заходах у Києві за наказом Вілкула відбувається також на Південному ГЗК», — сказав він.

Денисенко також повідомив, що учасникам мітингу обіцяно премію.

До речі, в інтернеті з'явилися оголошення про набір охочих взяти участь у платному мітингу у вівторок, 5 червня 2012 року, під Верховною Радою.

Литвин прогнозує продовження розгляду законопроекту про мовну політику 5-8 червня.

24 травня Рада розглянула його, але так і не поставила на голосування.

Засідання парламенту було закрито через бійку, що виникла між депутатами, — опозиція прорвалася в президію, щоб перешкодити прийняттю цього законопроекту.

Запропонованим 26 серпня 2011 року депутатами від фракції Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком проектом закону №9073 «Про основи державної мовної політики» пропонується встановити офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-06-2012 17:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100