20.04.2024 03:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Лікар швидкої Кур’янов заявляє про неналежне матеріальне-технічне забезпечення служби екстреної медичної допомоги

Лікар швидкої медичної допомоги Микола Кур’янов заявляє про неналежне матеріальне-технічне забезпечення служби екстреної медичної допомоги, що призводить до загибелі людей, повідомляє «Спротив».

За його словами, 30 травня 2012 року у столиці ще одну людину не вдалось врятувати через застаріле обладнання та відсутність необхідних ліків у бригади швидкої.

М.Кур'янов покладає відповідальність за це на Мінздрав. До речі, лікар вже подав скаргу прокурору міста Києва Анатолію Мельнику.

За словами М.Кур'янова, порушується наказ МОЗ №500 «Про заходи щодо удосконалення надання екстреної медичної допомоги населенню в Україні», оскільки устаткування недостатнє, а наявне є застарілим (дихальна апаратура, електрокардіографи, засоби зв’язку, комп’ютерні системи тощо), наявний постійний дефіцит ліків та виробів медичного призначення, а також постійні побори.

М.Кур'янов готовий дати додаткові пояснення та уточнення стосовно своєї скраги до прокуратури і проситиме вжити заходів для припинення порушення законів та прав людей (їхньої загибелі), зобов’язати компетентні органи провести експертизу санітарних автомобілів та зняти з експлуатації неприйнятні, забезпечити належне оснащення мобільних бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-06-2012 18:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100