20.04.2024 08:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Влада використовуватиме закон про мирні зібрання для залякування та арештів — Андрій Парубій

Якщо парламент ухвалить законопроект про мирні зібрання, влада зможе безпідставно кидати за грати будь-якого учасника протестів.

Про це розповів народний депутат Андрій Парубій, який прийшов на акцію «Останній мирний протест», яка відбувається біля стін Верховної Ради в ніч з 5 на 6 вересня.

Нагадаємо, що активісти протестують проти ухвалення законопроекту №2450 «Про мирні зібрання», який Верховна Рада має розглянути 6 вересня 2012 року.

«Згідно з того закону, який буде прийматися у Верховній Раді, обмежуються права громадян. Ми й так є свідками того, що будь-який мирний захід супроводжується спецназом та омоном, а після  ухвалення цього закону ці дії наберуть законності в межах держави», — наголосив Парубій.

Нардеп розповів, що прийшов підтримати громадські організації, які прийшли під ВР «в останню ніч, коли можна проводити мирні заходи».

«Вони проводять акцію для того, щоб продемонструвати свою незгоду із цим законопроектом. Я розумію, що як депутата мої найактивніші дії мають бути у залі Верховної Ради, але тим не менш, в знак солідарності і підтримки громадських організацій, я сьогодні тут», — підкреслив він.

Нардеп також підкреслив, що своєю присутністю на акції у випадку, якщо будуть незаконні дії правоохоронних органів, можна було захистити учасників мирної акції

«Сподіваюся,що завтра цей закон не буде мати перспектив проходження у Верховній Раді. Я дуже поважаю і підтримую цю акцію і, думаю, що вона має вплинути нарішення депутатів від ПР, від комуністів», — підкреслив парламентар.

Він переконаний, що акція має сенс, оскільки має широкий резонанс у суспільстві.

«Суспільний резонанс, який іде від цієї акції, є набагато ширший, аніж інформування самих депутатів. Тому, я думаю, що найбільший сенс цієї акції у тому, що вона показує, що вільні люди у вільній державі не допускають встановлення тут авторитаризму.  Кожен з цих людей, які тут є, своїм прикладом, своєю дією творить історію України як країни вільних людей. Тому, я думаю, такі акції мають сенс і власне завдяки ним Україна ще тримається на тій межі, яка не дозволяє їй скотитися повністю до авторитаризму», — переконаний Парубій.

«Бо дії влади і дії правоохоронних органів переходять будь-яку межу. Якби всі мовчали, це відбулось би набагато раніше», — підкреслив він.

Нардеп розповів, що основні небезпеки законопроекту у тому, що після його ухвалення правоохоронці можуть затримувати будь-якого учасника акції на цілком законних підставах.

«Він дозволяє організаторів заходів утримувати протягом 15 діб в ув'язненні.  Вже сьогодні учасників Податкового майдану, членів „Тризубу“ та інших кидають за грати без будь-якої причини. Влада завдяки цьому закону буде просто прицільно переслідувати тих, хто організовує акції протесту, для залякування, для того, щоб надалі вони такого не чинили, і кидати їх за грати», — підкреслив парламентар.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-09-2012 7:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100