24.04.2024 09:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Голова ЦВК Шаповал заявляє про незаконність не призначення виборів мера Києва

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал назвав «неподобством» непризначення Верховною Радою виборів мера Києва. Про це він розповів в інтерв'ю журналістам.

«Те, що вони досі не проведені, — неподобство. Більшість чинної Верховної Ради вважало, що цей момент потенційний кандидат їхньої політичної сили був недостатньо прохідним. Але плани і роздуми законодавців не повинні суперечити Конституції. Не можна позбавляти Київ найважливішого елемента місцевого самоврядування, адже міський голова — найвища посадова особа громади», — сказав Шаповал.

«Зміна статусу, зменшення повноважень міського голови, ліквідація районних рад ... Я глибоко переконаний, що всі ці кроки ведуть до розмивання ідеї місцевого самоврядування. Мова йде про дії, сумнівних з політичної точки зору і абсолютно неправильних з точки зору юридичної. Чому в якомусь іншому місті міський голова — повноцінна фігура, а в столиці — в певній мірі декоративна?», — зауважив Шаповал.

«Сподіваюся, незабаром Верховна Рада нового скликання згадає про свій конституційний обов'язок і призначить вибори міського голови в Києві», — резюмував очільник ЦВК.

Нагадаємо, у жовтні голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що парламент України найближчим часом не буде розглядати питання про призначення виборів мера столиці.

Нагадаємо, 19 липня 2012 року секретар Київради Галина Герега звернулася з клопотанням до Верховної Ради щодо призначення позачергових виборів Київського міського голови. Водночас депутати Київради звернулися до Конституційного суду з проханням пояснити ситуацію, коли мають відбутися вибори мера.

12 липня на сесії Київської міської ради було достроково припинено повноваження столичного мера Леоніда Черновецького у зв’язку з його особистою заявою.

Як раніше повідомлялося, керівництво Партії регіонів хоче, щоб вибори мера Києва відбулися наступного року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-11-2012 13:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100