24.04.2024 12:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У херсонському СІЗО відмовляються від їжи через жорстоке ставлення

Ув'язнені херсонського СІЗО відмовляються вживати їжу і вимагають зустрічі з прокурором.

Про це журналістам «Херсонської правди» повідомив один з мешканців цього закладу.

За словами співрозмовника видання, піти на такий крок їх змусила поведінка керівництва СІЗО щодо ув'язнених.

«Сьогодні вранці до нас в камеру зайшло понад 10 осіб — сержанти, офіцери і так далі, і почали проводити „шмон“(обшук). Вони зібрали всі продукти (цукор, приправи, цибулю, часник та інші) в одну купу, поламали настільні ігри (нарди), поламали літньому мешканцеві камери окуляри і футляр до них», — розповів ув'язнений.

«Також на підлогу був розкиданий тютюн і столове приладдя. Ми почали вимагати зустрічі з прокурором. У відповідь нам сказали, що прокурор не приїде, і що ми повинні самі вирішити цю проблему по-закону», — додав він.

«Але як її можна вирішити? Якщо, наприклад, вчора у нас був банний день, ми випрали свої речі і вивісили їх на мотузки. А сьогодні всі мотузки зірвали, а речі викинули в купу разом із брудною білизною та матрацами. Тих, хто обурювався, відправили в карцер», — поскаржився співрозмовник видання.

За його словами, в кожній камері — по 5-10 скарг на умови утримання та поводження працівників ізолятора.

«Завтра ми будемо відмовлятися від їжі. Ми не оголошуємо офіційного голодування, ми хочемо їсти, але у нас немає іншого виходу, ніж відмовитися від прийому їжі, і тим самим змусити прокурора прийти до нас. Ми хочемо йому особисто в руки передати свої скарги», — заявив ув'язнений.

«Керівництво колонії загрожує нам ОМОНом. В СІЗО хочуть спровокувати масову надзвичайну ситуацію і завести ОМОН для заспокоєння», — додав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2013 0:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100