19.04.2024 04:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Каськіва не хочуть розкривати видатки на відрядження

Чиновники Держагенства з інвестицій грубо порушили Закон про доступ до публічної інформації, адже відмовились надати експерту громадської організації «Центр політичних студій та аналітики» копій звітів про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт. Про це повідомляє прес-служба ЦСПА.

Так, експерт Центру Політичних Студій та Аналітики (ЦПСА) Гліб Канєвський направив запит до Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України щодо копій звітів про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, які були складені працівниками агенства на початку 2013 року. Відповідно до статті 6 Закону про доступ — «не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами… у тому числі до копій відповідних документів».

Натомість, у відповідь надійшов лист складений у довільній формі за підписом першого заступника Голови агентства Миколи Стеблинського. У відповіді Держагенства містилася інформація про те, що на відрядження чиновники за І квартал 2013 року витратили 11 548 гривень 35 копійок, а також наголошувалося на тому, що відшкодування витрат здійснювалося в межах законодавства. Копій запитуваних документів запит не містив. Нагадаємо, відповідно до Закону про доступ «публічна інформація — це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством». Тобто, Закон був порушений двічі:

1) ненадані копії документів;
2) у робочий час була створена інформація, яка не визначається законом як публічна.

За словами експерта Гліба Канєвського, такі відписки від органів державної влади не є поодинокими випадками на центральному рівні. І можуть стати негативним прикладом для державних службовців вищої ланки.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-04-2013 14:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100