29.03.2024 09:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Казнокрад Каськів намагався втекти з Панами до Коста-Ріки

Kaskiv-Vlad3

 

Екс-керівника Держагентства з питань залучення інвестиції часів Януковича Владислава Каськіва було затримано у Панамі під час спроби в’їхати на територію Коста-Ріки.

Про це розказав заступник генпрокурора України Євген Єнін в коментарі «Громадському», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Він намагався залишити територію Панами і намагався в’їхати на територію Коста-Ріки. Костаріканська влада відмовила йому у в’їзді. А панамські колеги звернули увагу на те, що навпроти прізвища Каськіва стоїть так звана „червона картка“ Інтерполу», – сказав він.

За словами Єніна, Каськіва було тимчасово затримано, панамські правоохоронці звернулись до України, і отримали підтвердження того, що українська сторона підтвердила намір клопотати про екстрадицію Каськіва.

Також Єнін повідомив, що на даний момент Україна вже звернулась до панамської влади із запитом на екстрадицію Каськіва і простить обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період розгляду цього запиту.

Генпрокуратура передала МЗС для направлення до Панами клопотання щодо екстрадиції Каськіва.

Як відомо, 18 серпня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Каськіва за розкрадання та інші службові злочини.

25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений в розшук.

У 2012 році Каськів підписав угоду на 1 млрд доларів з іспанською кампанією Gas Natural щодо інвестицій в LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясувалося, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-08-2016 22:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100