28.03.2024 18:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

НМПУ вимагає притягти винних у побитті журналістів міліціонерів до кримінальної відповідальності

Незалежна медіа профспілка України вважає, що відкриття дисциплінарного розслідування проти співробітників міліції, які, не втручаючись,  спостерігали 18 травня 2013 року за побиттям журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя, є намаганням  міліції відбілити свій заплямований  мундир та допомогти винним   уникнути кримінального покарання.  Міліціонери, які не зупинили побиття журналістів, порушили закон і обмежити їхнє покарання дисциплінарним стягненням — не співмірно із тим злочином, який вони скоїли.

Органам прокуратури слід врахувати, що співробітники міліції всупереч ст.ст.1,2,5 ЗУ «Про міліції»,  не вживши ніяких заходів для припинення злочину, своєю бездіяльністю фактично усунули перешкоди для скоєння невідомими особами злочину  передбаченого ст.171 КК України. Відповідно, поряд з невідомими особами, вони є співучасниками злочину — перешкоджання професійній журналістській діяльності. Відповідно до ч.5 ст.27 КК України, поряд з невідомими особами, вони є співучасниками злочину.

Незалежна-медіа профспілка України, також вважає, що в діях міліціонерів, які не втручаючись спостерігали за побиттям журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя є ознаки злочину передбаченого ч. 1 ст.367 КК України — службова халатність, тобто невиконання або неналежне виконання посадовою особою своїх службових обов'язків внаслідок неналежного ставлення до них.

У зв'язку з чим НМПУ вимагає від Генерального прокурора України, притягнення винних у побитті журналістів міліціонерів не до дисциплінарної, а до кримінальної відповідальності за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.27, ч.1 ст.171 (співучасть у перешкоджанні професійній журналістській діяльності), ч.1 ст.367 КК України (службова халатність).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-06-2013 19:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100