26.04.2024 21:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Свободівці Лисенко та Бойко стали підозрюваними у справі про події 18 травня

Про те, що він є підозрюваним, Ярославу Лисенку стало відомо вже під час допиту. Окрім того, підозрюваними у цій справі є член Київської «Свободи» Сергій Бойко та громадський активіст Віталій Грузінов.

13 червня 2013 року голову Солом'янської районної організації ВО «Свобода» в Києві Ярослава Лисенка викликали на допит до Шевченківського райвідділку міліції у якості свідка щодо подій у столиці 18 травня. Вже по прибутті до відділку йому повідомили, що він є підозрюваним за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб). Активиста звинувачують у тому, що він буцімто брав участь у побитті якоїсь невідомої особи.

Свободівця викликали у відділок міліції, повідомивши, що він є свідком у справі щодо подій 18 травня. Про те, що він є підозрюваним, Лисенку стало відомо вже під час допиту. Окрім того, підозрюваними у цій справі є член Київської «Свободи» Сергій Бойко та громадський активіст Віталій Грузінов.

Варто зазначити, що стаття, за якою звинувачують свободівців, передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

У Шевченківському райвідділку відбувся допит Ярослава Лисенка. Туди прибув його адвокат Олег Бондарчук.

Нагадаємо, 18 травня вдень на вул. Велика Житомирська у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодиків спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Під час інциденту постраждали журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф видання «Комерсант-Україна» Владислав Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції «Вставай, Україно!» (На Софіївській площі) і мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС, однак, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поруч, ніяк не реагували на події.

Міліція ж покарала лише дисциплінарним провадженням 15 міліціонерів за бездіяльність.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-06-2013 10:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100