26.04.2024 23:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ноу-хау. Міліція зробила свідків підозрюваними в побитті журналістів

Міліція обіцяла – міліція зробила: трьох свідків побиття журналістів 18 травня 2013 року перекваліфікували на підозрюваних.

Про таку можливість кілька днів тому говорив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк. У хуліганських діях МВС підозрює двох опозиціонерів і одного громадського активіста.

Представники ВО «Свобода» Ярослав Лисенко та Сергій Бойко і громадський активіст Віталій Грузинов тепер перебувають під пильним оком правоохоронців.

У міліції їх звинувачють у груповому хуліганстві, за що можуть позбавити волі терміном до чотирьох років. У міліції запевняють: на партійну приналежність підозрюваних не дивляться.

«Я не знаю, до якої політичної партії належить підозрюваний. Я вам додатково це повідомлю. Та частина друга 296-ої статті – „Хуліганство“, – таке є кримінальне провадження», – каже в.о. начальника зі зв’язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

При цьому коло підозрюваних розширюється день за днем. У Всеукраїнському об'єднанні «Свобода» кажуть: за останні два місяці через допити пройшли сотні активістів. Нині здійснюються найгірші прогнози: почалися звинувачення за кримінальними справами.

«Сьогодні „свободівець“ Воронцов – до нього прийшла міліція, його примусово привели на допит. Ми не знаємо, яка буде ситуація, можливо, і його будуть робити підозрюваним. Партія влади розуміє, що їй треба перевести увагу суспільства з цього питання на інше. Починає говорити через підконтрольну правоохоронну систему. Ми вважаємо, що це абсурдні звинувачення», – переконаний депутат-"свободівець" Андрій Іллєнко.

На думку опозиції, це вже не перша спроба перекласти провину за сутички 18 травня на опозицію. До того ж, замість розслідування нападу на журналістів, котрі висвітлювали акцію протесту, влада намагається звинуватити їх у тому, що вони нібито самі спровокували бійку.

Членам партії регіонів  розіслали темник, за яким вони в унісон мають коментувати, що журналісти начебто самі провокували бійку. Рекомендовано також цитувати гопника Вадима Тітушка, який першим напав на журналістів.

Тому в опозиції не виключають, що і надалі свідки ставатимуть обвинуваченими.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-06-2013 22:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100