29.03.2024 03:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Конституційний Суд ще раз підтвердив, що є органом політичного замовлення — Ключковський

 

 

Конституційний Суд з 2010 року абсолютно керований владою і зміна керівництва тільки це підкреслила. Про це в коментарі журналістам заявив депутат ІІІ-VI скликань Верховної Ради, президент Інститут виборчого права Юрій Ключковський.

Він зокрема відзначив, що «сьогоднішній центр керівництва, який базується на Банковій, розставляє всюди людей не за кваліфікацією, а за ступенем довіри».

«І це означає, що найближчі роки, які залишилися до президентських виборів влада не орієнтуватиметься на закон, а тільки на доцільність, на користь інтересів невеликої групи людей. Думаю, що при цьому багато представників правлячої партії також залишаться поза колом інтересів цієї групи», – заявив Ключковський.

Сама фігура голови КС, як зауважує він, великої ролі не відіграє, хіба організовує роботу суду. «І в цьому сенсі його роль відчутна», – додав експерт.

«Однак сам спосіб обрання голови КС абсолютною більшістю голосів крім двох людей, які в КС займають більш проконституційну позицію, показує, що КС абсолютно керований. Він просто не виконує своєї функції органу конституційної юстиції, а є органом політичного замовлення, який, на жаль, штампує потрібні комусь рішення, незважаючи на Конституцію, право, закони, європейські стандарти, виходячи виключно з вказівок», – відзначив Ключковський і додав, що «зміна керівництва КС тільки підкреслює таку «функцію» КС, яку він почав виконувати фактично з 2010 року і продовжує далі».

«В Україні просто не існує Конституційного Суду. Орган, який так називається, не є тим органом, назву якого він носить», – резюмував Ключковський.

18 липня 2013 року головою Конституційного Суду обрали В’ячеслава Овчаренка у зв’язку із завершенням трирічного терміну повноважень Анатолія Головіна.

З жовтня 2001 року по грудень 2002 року Овчаренко працював суддею Єнакіївського міського суду, згодом він очолив суд.

Після призначення Овчаренка на посаду голови Єнакієвського суду, виявилося, що безслідно зникли матеріали справ про засудження Віктора Януковича.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-07-2013 16:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100