19.04.2024 22:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Лук’янівському СІЗО в’язнів змушують голодувати

 

 

8 листопада 2013 року, з самого ранку адміністрація Лук’янівського СІЗО розносить по камерах обов’язкову до підписання заяву, про добровільну відмову в’язнів від їжі. За не підписання – погрожують репресіями.

Про це журналістам повідомило джерело в самій в’язниці. Людина попросила не називати її імені.

«В заяві йдеться про те, що в’язень добровільно відмовляється від їжі, яку готують в тюрмі, у зв’язку з тим, що бажає харчуватися тією їжею, яку отримує у «передачках». У випадку не підписання заяви – погрожують розселенням камер, карцером, обшуками і тому подібними репресіями», – розповіло джерело.

Варто зазначити, що об’єм передач, в зв’язку з наказом Міністерства юстиції України нещодавно був обмежений. В’язням заборонили тримати в камері зайву пару шкарпеток. Кількість продуктів, які можна буде передати по вазі і найменуваннях скоротили майже вдвічі.

«Навіть якщо отримувати дозволений максимум цих «передачок» – неможливо прогодуватися. Але не всі в’язні отримують цей максимум: комусь старенькі батьки мають змогу принести передати трохи яблучок, або надіслати посилкою якісь необхідні гігієнічні засоби. Комусь взагалі ніхто нічого не приносить… Але підписати заяву мусять усі, навіть ті, хто не отримує передач взагалі», – пояснили наше джерело.

Чим зумовлена така поведінка адміністрації закладу – не відомо. Адміністрація Лук’янівського СІЗО факт роздачі цих заяв заперечує.

В той же час, деякі в’язні «з переляку» ці заяви таки підписали.

Схоже, що на Лук’янівці гряде штучний голодомор місцевого масштабу і коли інформація про нього вийде за стіни в’язниці, керівництво тюрми коментуватиме, мовляв, в’язні самі відмовились від їжі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-11-2013 23:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100