20.04.2024 06:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан Серед затриманих на Банковій — мій друг Олександр Остащенко

 

Серед затриманих на Банковій — мій друг.

Учора їздив у лікарню. У хлопців страшні побої, їх тримають за металевими дверима під охороною, не пропускаючи всередину навіть родичів...

Саме цих хлопців видно на скандальному відео з лейтмотивом „На колени, мразь!”, коли їх жорстоко б’є „Беркут”.

Окрім того, що вони мусять оклигати після нападу, їм іще загрожує кримінальна справа! Їх обвинувачують у масових заворушеннях – це від 5 до 8 років в’язниці.

Один із затриманих – Олександр Остащенко, мирна і врівноважена людина, котру я сам знаю 12 років, батько маленької донечки, інженер.

Його друг, Олег, розповів: „Ми гуляли, не приймали участі в жодних заворушеннях. Людей було дуже багато, кожен поводився по-різному. Були прості люди, були ті, які готувалися до цих подій, мали „монтировки”, щоб виривати із тротуару бруківку. Було багато людей в масках. Я сам питав у одного: „Чому ти в масці? Я ж без маски”.

Ми ж просто: туди пішли подивилися, сюди пішли. Сходили до кордону „Беркуту”. Звідти активно почали кидати звукові гранати, петарди, і ми відійшли. На Банковій був скверик, там було добре сховатися від сльозогінного газу. Ми були в зоні, котру я вважав безпечною... А потім „Беркут” побіг уперед. Натовп почав тікати на вулицю Інститутську. Там було просто місиво, хаос. Я вибіг на тротуар. Саша ще встиг мене набрати по телефону – була 16:52 – це був останній дзвоник від нього. Він каже: „Стоїмо. Дивимося в спину „Беркута”. Я спитав, чи їх не чіпають, чи не б’ють – він каже: „Поки – ні”.

Ми домовилися бути на зв’язку, я сказав, що чекатиму. Після того все, зв’язок втратився”. На скандальних відео видно, як Саша намагаєтсья вийти із двору – його спиняє „Беркут”, бє по руці .

 

 

Можливо, саме після того удару Остащенко отримав перелом пальців. На іншому відео видно, як його заводять на Банкову і там продовжують бити – він у світлих штанах.

 

Суд визначатиме запобіжний захід для хлопців. Я прошу журналістів про максимальну увагу до цієї справи! Можу поділитися контактами його дружини, друга, можу пальцем показати на відео, де б”ють Олександра.

Прошу звернути увагу на цю справу усіх однокурсників, хто пам’ятає Марину Олійник із університету – це її чоловік. Сьогодні буде суд. Я туди поїду. Ті, хто пам’ятають мене з років навчання в Києві, хто знає мене вже по Львову, — прошу вас під’їхати до Шевченківського районного суду (вулиця Смирнова-Ласточкіна, 10-б. Біля Львівської площі) для підтримки.

Час засідання дізнаюся пізніше. Хто зголоситься приїхати – тому повідомлю про конкретний час. Ну і останнє, громадянське. Цього не можна пробачити. Ніколи.

Дякую за максимальне поширення інформації та увагу до цієї справи.

 

Volodymyr Semkiv

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-12-2013 18:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100