29.03.2024 03:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ростислав Шапошников поругался с аваковской шестеркой Антоном Геращенко из-за беспредела ГАИ. Видео

7 октября 2014 года, в прямой эфир на телеканале ТВi были приглашены руководитель издания «Дорожный контроль» Ростислав Шапошников и советник министра МВД Антон Геращенко. Тема передачи — незаконные действия запорожского ГАИшника, который со словами «ты тварь сепаратист» избил водителя-инвалида на донецких номерах. Во время передачи, возник конфликт.

С самого начала, Антон Геращенко встал на сторону инспектора, заявив, что водитель «провокатор», а ГАИшник действовал законно. В свою очередь, Ростислав Шапошников резко осудил действия милиционера назвав их преступными. В своем выступлении, руководитель «ДК» процитировал нормы закона, которые нарушил ГАИшник. В ответ на это, советник министра выдумал, мол милиция может требовать обыска автомобиля.

Шапошников отметил, что во время правления Януковича, инспекторы ГАИ, которые поступали таким же образом, увольнялись и получали судимость по уголовным статьям. Геращенко же считает, что ГАИшники имеют право осматривать содержание автомобиля, а также требовать передачи водительских прав в руки, хотя еще в 2011 году Верховная рада изменила законы и обязала водителей лишь предъявлять документы, а не передавать.

Ст.16 Закона Украины «О Дорожном движении», водій зобов'язаний мати при собі та на вимогу працівників міліції пред'являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб. Ст.126 КУпАП — керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія... тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Согласно ст. 30 Конституции Украины «не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду». Согласно п.11 Постановления Пленума Верховного суда Украины №2 от 28.03.2008 як «інше володіння» слід розуміти такі об'єкти, які за своїми властивостями дають змогу туди проникнути і зберегти або приховати певні предмети (речі, цінності). Ними можуть бути, зокрема..., автомобіль, тощо".

Ст.233 УПК — ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб... Слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-10-2014 8:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100