29.03.2024 01:20 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Яценюк та Аваков збільшують час затримань з 3 до 24 год лише через підозру, що людина скоїла адмінправопорушення

У середу, 20 травня 2015 року, пропозицію Яценюка та Авакова збільшити час адмінзатримань з 3 до 24 год розглядатиметься в комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє sprotiv.org.

Оновлений урядовий законопроект №2562 пропонує внести зміну в ст.263 КУпАП, а саме — збільшити максимальний час адмінзатримання людини з 3 до 24 годин фактично через підозру (!) працівників органів внутрішніх справ в тому, що людина скоїла адмінправопорушення, за яке передбачений адмінарешт.

Пропозиція Кабміну Яценюка є невиправданою — узаконення цієї норми може призвести до зловживань як інструмент усунення громадських та політичних активістів з публічних заходів.

Раніше Верховна Рада і так нещодавно ухвалила зміни сумнівної конституційності в закон «Про боротьбу з тероризмом» щодо превентивного затримання на строк до 30 діб «осіб, причетних до терористичної діяльності». Конституція України передбачає затримання громадян за підозрою у вчиненні кримінального злочину лише на 3 доби.

Правозахистник Михайло Лебедь у своєму Фейсбуці закликає всіх хто не хоче перетворення України на поліцейську та тоталітарну державу підготувати заяви про проблему для депутатів Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Та особисто прийти прийти на засідання комітету, яке розпочнеться о 15:00 в Києві у будівлі на вул.Садова, 3а, у кімн.727.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-05-2015 10:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100