20.04.2024 03:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко, за новими змінами до Конституції буде президентом майже 6 років

У президентському законопроекті змін до Конституції (зокрема у Порівняльній таблиці) скопійовано п.16 Перехідних положень чинної Конституції України, повідомляє sprotiv.org.

У ньому зазначається: «Чергові вибори Президента України після відновлення положень Конституції України в редакції від 28 червня 1996 року за Рішенням Конституційного Суду України від 30 вересня 2010 року № 20-рп/2010 у справі про додержання процедури внесення змін до Конституції України проводяться в останню неділю березня 2015 року»

Дивним виникає таке копіювання чинної Конституції у президентський законопроект змін до Конституції, адже позачергові вибори Президента України відбулися 25 травня 2014 року.

Таким чином, згідно цих змін, наступні чергові вибори Президента України мають відбутися в останню неділю березня 2020 року, а не у березні-травні 2019 року. Тобто, автори законопроекту, перенісши цю норму Перехідних положень чинної Конституції у Перехідні положення законопроекту про внесення змін до Конституції, надали можливість бути на посаді чинному Президенту України не п’ять років, а п’ять років + 10 місяців (тобто майже шість років).

Нагадаємо, згідно п.1 стт. 103 Конституції України «Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п’ять років.»; п.5: «Чергові вибори Президента України проводяться в останню неділю березня п’ятого року повноважень Президента України.»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-07-2015 11:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100