19.03.2024 10:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Як «білявка Путіна» зіпсувала відпочинок Арсену Авакову

По іншому, ніж «грою в дурня» не можна назвати вчорашнє звернення Генерального прокурора Шокіна до голови парламенту Гройсмана, щодо перевірки правомірності призначення Олени Тищенко на посаду в МВС. Як на мене, питання кадрового зростання «Білявки Путіна», як деякі її називають, апріорі не потребує перевірки. «Дірки» в її легенді дуже великі і це неможливо приховати.

Звісно, що до Путіна Олена не має ніякого відношення, хоча ЗМІ активно приписують їй співпрацю з органами РФ. Насправді, Тищенко «всього лиш» злила свого сердешного клієнта- партнера, та стала блискучою розмінною монетою, якою скористався Нурсултан Назарбаєв для усунення свого політичного конкурента мільярдера Мухтара Аблязова. На цій історії, до речі, встиг «нагріти руки» навіть біглий Янукович. Нафта від Нурсултана «заробила» «сім’ї» непогані статки.

Звісно, що Олена Тищенко, є креатурою Пашинського та має відношення до брудних схем з викрадання вже вкраденого Курченком та Ставицьким. Бо саме Пашинський після зміни влади лобіював Олену в крісло начальника управління МВС по поверненню активів. Саме за час її «роботи», скандальна горючка Курченка стрімко повитікала через підконтрольні її екс-чоловіку, Сергію Тищенко підприємства. З 80-ти тисяч тонн залишилось близько 46-ти тисяч тонн бензину, які той же Пашинський запропонував президенту «злити» на потреби армії.

Терміновість всіх маніпуляцій з арештованим паливом аргументувалась з дитячою безпосередністю: Пашинський заявив, що паливо може зіпсуватись. Сміх – сміхом, але коли нардеп Добролюбов виніс «на люди» історію про «рідину жовтого кольору невідомого походження», яка потрапила в Україну контрабандними шляхами, а потім начебто була блискавично «утилізована», то Пашинський сильно “образився”. Навіть подав позов до суду на балакучого нардепа, який розкрив злочинні схеми по відмиванню коштів.

Але, все ж таки, до чого тут багатодітна Тищенко, жінка ефектної зовнішності, яка встигла «відсидіти» декілька місяців в «Матроській тиші» і майже була причислена Аваковим до «лику святих»?

І чого депутат Лещенко пожалівся на безлад саме Генеральному прокурору?

Насправді, галас вчинено навколо самого Авакова, який фактично взяв на роботу і поручився за Олену Тищенко, дії якої де-факто принесли збитки державі. А розголос в СМІ, та момент виносу сміття з дому, може говорити про серйозні наміри Порошенка позбутися людини Арсенія Петровича у особі міністра МВС. Кампанію «випадково» розпочато саме в той час, коли Аваков пішов у відпустку, воду активно каламутять, і ноги цього ажіотажу ростуть саме з Банкової.

Те, що питання ставиться не до підконтрольних Авакову силових структур, які могли бути причетні до схем «псевдо повернення активів Оленою Тищенко» та їм подібних, а саме до сумнівних кадрових рішень міністра Авакова, говорить саме за себе. На Банковій немає цілі викрити злодія, або розкрити резонансну аферу, натомість, бачимо спробу усунути з силового поля останнього “найманця”.


Роман Засуха, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-08-2015 14:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100