26.04.2024 07:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

10 питань до міністра внутрішніх справ України

1. Чому, попри заплановані на 31 серпня 2015 року акції протесту під Верховною Радою України, перша лінія правоохоронців, яка на початку заворушень контактувала із протестувальниками, не мала при собі достатніх засобів безпеки?

2. Скільки співробітників органів внутрішніх справ України у цивільному одязі працювали серед мітингувальників? Яке було їх завдання і чи впоралися вони з ним? Скільки було виявлено та затримано провокаторів? Хто ці люди? Якщо працівників органів внутрішніх справ у натовпі протестувальників не було, чому така оперативна робота не здійснювалася?

3. Чому в черговий раз публічно звинуватили людину у скоєнні злочину, навіть не дочекавшись закінчення слідства, не говорячи про рішення суду?

4. Після того, як почала наближатися «точка кипіння» у натовпі, чому співробітники правоохоронних органів виконували роботу виключно по стриманню натовпу? Чому не було заходів по виявленню підбурювачів, їх ідентифікації та вилученню із натовпу?

5. Чи здійснювалася робота по налагодженню контакту, обміну інформацією з керівництвом політичних партій, що брали участь у мітингу, для зменшення напруги та запобігання ескалації насилля?

6. Чи не здається вам невипадковим збігом обставин наступний ланцюжок подій: вже після голосування по законопроекту щодо змін до Конституції, починається бійка на перед Верховною Радою, з часом бійка активізується, натовп використовує газ, раптово в бік правоохоронців починають летіти димові шашки та вибухові пакети, правоохоронці кидають димові шашки у натовп, після початку задимлення, коли майже нічого не видно, лунають постріли та вибухає граната…

7. Чому, на вашу думку, була використана саме ручна граната РГО?

8. Чому міліція після того, як в її співробітників почали стріляти бойовими набоями продовжувала тримати периметр, замість нейтралізувати джерела небезпеки та запобігти більшим втратам?

9. Чи відчуваєте ви, пане міністр, особисту відповідальність за те, що відбулося 31 серпня? Ви, за вашими словами, не вірили, що в міліцію можуть почати стріляти, а тому не були готові до цього?

10. Яка надзвичайна подія ще має відбутися в країні, аби Ви визнали свою особисту відповідальність за ситуацію та оголосили про свою відставку, якщо три смерті та поранення понад роти правоохоронців – не підстава для цього?


 

Ігор Мазур, захистник України з УНСО, sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-09-2015 20:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100