23.04.2024 17:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Арсеній Яценюк та Арсен Аваков відверто саботують виконання вимог закону «Про очищення влади», — ВО «Свобода»

Одіозного заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала вже давно мали звільнити на підставі люстрації, а не через зміну роботи. Однак збереження дотепер такої одіозної особи на керівній посаді в Міністерстві внутрішніх справ – показовий приклад того, наскільки чинна влада, зокрема прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та керівник МВС Арсен Аваков, відверто саботують виконання вимог Закону «Про очищення влади», який парламент ухвалив іще в серпні 2014 року.

Про це йдеться у заяві прес-служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода», повідомляє sprotiv.org.

Як відомо, Паскала було призначено на посаду заступника міністра МВС за часів режиму Януковича. Він брав участь у керівництві репресивними беззаконними діями міліції проти учасників Революції гідності взимку 2013—2014 років. Незважаючи на численні вимоги української громадськості, Аваков вирішив зберегти Паскала на посаді свого заступника, навіть усупереч нормам закону «Про очищення влади».

31 серпня 2015 року, під час масової акції протесту проти надання особливого статусу окупованим територіям Донбасу, Паскал особисто керував діями підрозділів МВС біля Верховної Ради та давав незаконні розпорядження правоохоронцям агресивно діяти проти мирних мітингувальників, зокрема кидати димові шашки в людей. Проте влада досі не відреагувала на звернення ВО «Свободи» з приводу цього відвертого порушення високопосадовцем закону.

У зв’язку з цим «Свобода» застерігає владу від того, щоб ставленик Януковича Василь Паскал і надалі обіймав посади в системі державних та правоохоронних органів. Призначення Паскала на нову посаду буде свідченням того, що прем­­’єр-міністр разом з міністром внутрішніх справ схвалюють порушення прав і свобод людини під час Революції гідності; схвалюють убивства «майданівців» та фабрикування замовних справ проти вояків та волонтерів. Можливо, тоді і їх треба люструвати як спільників Паскала?

«Діяльність Паскала під час Майдану, як і фабрикування ним справ проти патріотів, повинна ретельно розслідувати Генеральна прокуратура. Ми вимагаємо проведення повної люстрації керівного складу МВС. Це вимога Революції гідності, яка стосується всіх органів влади в державі, і ми не дозволимо владі її ігнорувати», – наголошують у «Свободі».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-11-2015 20:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100