26.04.2024 20:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нове призначення Аваковим Паскала суперечить закону, — департамент з питань люстрації

 

 

Призначення екс-заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала першим заступником керівника Національної поліції суперечить закону «Про очищення влади».

Про це заявила в коментарі журналістам директор департаменту з питань люстрації міністерства юстиції Тетяна Козаченко, повідомляє sprotiv.org.

«Відповідно до закону „Про очищення влади“ чітко визначено, що особам, які більше року займали керівні посади в структурних підрозділах МВС за часів Януковича, забороняється доступ до державної служби, а також тим особам, які протягом 3 місяців під час Революції Гідності перебували на посадах. А Паскал з 2012 року очолював відділ карного розшуку МВС — самостійний структурний підрозділ. Він мав бути звільненим з моменту вступу закону в силу», — сказала вона.

Козаченко зазначила, що вважає цинічними апелювання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до рішення Окружного адмінсуду, який у травні поточного року відмовився зобов'язати уряд звільнити заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала в порядку виконання закону про люстрацію.

«Аваков порушив закон про люстрацію. Він не лише не звільнив Паскала, а й підвищив його до заступника міністра, а нещодавно призначив першим заступником керівника Національної поліції України. Аваков каже про те, що якщо вам щось не подобається, то йдіть до суду. Це такий цинізм і знущання, коли суди не оновилися... Він прикривається судовим рішенням, а воно взагалі не встановлює будь-яких обов'язків для МВС, і я на сто відсотків упевнена, що це рішення є змовою», — зазначила вона.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-11-2015 20:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100