28.03.2024 21:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Аваков хоче роздерибанити півмільярда на броньовиках разом з помічником Пашинського. Подробиці

 

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков планує закупити 100 броньованих автомобілів для поліції у компанії, яка ще рік тому виробляла пластикову тару. Про це пише у своєму розслідуванні Федір Орищук на сайті «Главком», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Йдеться про бронемашини «Варта-2», постачальником якої є фірма «Українська бронетехніка». Минулого тижня секретар Ради нацбезпеки Олександр Турчинов і міністр внутрішніх спарв Арсен Аваков представили ці машини журналістам і повідомили, що планують закуповувати їх для Корпусу оперативно-раптової дії та спецпідрозділів Нацгвардії.

Наразі один такий автомобіль вже випробовується МВС. До кінця року Арсен Аваков хоче залучити ще десять таких броньовиків і, якщо випробування будуть успішними, то підписати «великий контракт» на поставку 100 автомобілів.

Ціна машини ще не називалась, але секретар РНБО Турчинов підкреслив, що вона дешевша аналогів щонайменше на 1,5 млн грн. Відтак ціна «Варти-2» складе близько 5 млн грн. (найближчий конкурент – «Козак-2», випускається НВО «Практика» для потреб військових, коштує від 6,5 млн грн.). Таким чином, закупівля 100 машин в «Української бронетехніки» може обійтися у понад 500 млн. грн.

До минулого літа фірма «Українська бронетехніка» називалась «Укрглавпак» і спеціалізувалася на виробництві тари із пластмаси і оптовій торгівлі. Її нинішній власник Юрій Стасько і керівник Олександр Кузьма вже раніше перетинались по бізнесу як співвласники фармацевтичної компанії «Глобалмед».

На презентації «Варта-2» за участю Авакова і Турчинова представники «Української бронетехніки» не з’явилися. Натомість, про переваги броньовика розповідав Микола Всеволодович Кузьма, який з весни цього року значився помічником нардепа Сергія Пашинського, голови парламентського комітету з національної безпеки. Його прізвище зникло зі списку помічників Пашинського за три місяці до презентації броньовика.

У коментарі «Главкому» Микола Кузьма назвав себе «ідеологом створення цієї машини» і не став заперечувати, що керівник «Української бронетехніки» Олександр Кузьма – його родич (за даними ЗМІ – племінник).
Микола Кузьма розповів, що став помічником нардепа для матеріалізації своєї ідеї – створення кращої бронемашини по ціні і якості.

Як пише Орищук, своє ім’я бізнесмен Микола Кузьма зробив у 2000-х на ринку фармацевтики і медичної техніки. Зокрема, обіймав посади віце-президента з питань охорони здоров’я Українського національного комітету Міжнародної торгової палати і президента Української асоціації постачальників і виробників медтехніки. Також Микола Кузьма був директором «Укрмед», яка вигравала численні тендери від державних медустанов, і нині контролює низку компаній, які отримують значні держпідряди по медтехніці.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-12-2015 15:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100