19.04.2024 01:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Пастор Олександр Хомченко з Донецька, якого катували рашисти, дав свідчення у Гаазі. Подробиці

Homchenko-Oleksandr1

 

Пастор Олександр Хомченко, якого бойовики жорстоко били і катували за те, що він в центрі Донецька молився за свою країну, дав свідчення у Брюсселі. Там перед засіданням у Міжнародному суді в Гаазі відбулося попереднє слухання справи про злочини російських військових в Україні.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У день від'їзду до Бельгії Олександр Хомченко помітно нервував. Кілька разів повторив фразу «Ось лечу в Брюссель і думаю: а чи треба? Чи почують там наші голоси?».

У Бельгію на попереднє слухання справи про злочини російських військових в Україні поїхали троє громадян України, які, перебуваючи в полоні, пережили знущання, катування і приниження.

Зокрема, Ірина Довгань з міста Ясинувата Донецької області, яка була заарештована за те, що вона допомагала української армії. Жінку, обмотану українським прапором, прив'язали до стовпа в Донецьку і дали в руки табличку з написом «Вона вбиває наших дітей. Агент карателів». Перехожі плювали їй в обличчя, били. Львівський студент Юрій Яценко просидів в російській в'язниці цілий рік. Його судили за сфабрикованим звинуваченням у зберіганні 41 грама мисливського пороху.

Після того, як ці люди виїхали на безпечну територію, у них взяли свідчення польські поліцейські — депутат Європарламенту Малгожата Госевська поставила собі за мету зібрати відомості і довести в Гаазькому суді, що Росія є спонсором терористів, які орудують в Україні.

«Тільки мені не дуже зрозуміло, чому поляків хвилює наша доля, а силові структури України — ні, — зазначив Олександр Хомченко.

З його слів, співробітники СБУ поцікавилися у нього лише позивними, іменами та прізвищами його мучителів. «А що зі мною ці мучителі робили, їх не цікавило. Саме поляки подали звернення до Гаазького суду, доводячи на конкретних прикладах, що «ЛНР» і «ДНР» є міжнародними терористичними організаціями, які спонсорує Росія», — стверджує Хомченко.

Пастор у 2014 році у самому центрі міста Донецька на площі Конституції разом з однодумцями і прихожанами церкви «Слово життя» поставив молитовний намет, де молилися за мир в Україні. Молитовний марафон тривав 158 днів. Згодом Олександра затримали бойовики. Його били, катували, зв'язавши руки за спиною, підвішували на дибу. За чотири дні полону Олександра тричі виводили на розстріл.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-04-2016 8:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100