29.03.2024 02:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Freedom House наголошує, що Рада має відхилити тоталітарний законопроект Дерев’янка щодо е-декларацій антикорупіонерів

Freedom house2

Міжнародна правозахисна організація Freedom House закликає Верховну Раду України відхилити законопроект, який вимагатиме детальних фінансових звітів від антикорупційних організацій і їхніх працівників, повідомляє sprotiv.org.

«Верховна Рада України повинна відхилити проект закону, який під прикриттям «прозорості» може принести нав’язливий контроль уряду за неурядовими організаціями, активістами і їхніми родинами», – заявив Метью Шааф, директор проекту ЛГБТІ ініціатив для України і Євразії.

За його словами, у разі ухвалення документа організації по боротьбі з корупцією стануть потенційними цілями для «державного залякування і переслідування».

Раніше відхилити проект закону Верховну Раду закликали представники міжнародної організації Transparency International Україна й антикорупційної групи «Реанімаційний пакет реформ».

28 жовтня 2016 року народний депутат Юрій Дерев’янко, який входить до комітету з питань запобігання і протидії корупції, зареєстрував законопроект № 5318. 1 листопада документ надали на ознайомлення, він був у порядку денному Ради на 3 листопада, але його не розглядали. Автор законопроекту пропонує, щоб вимоги закону «Про запобігання корупції» поширювалися і на фізичних осіб, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні проектів міжнародної допомоги у сфері протидії корупції, а також на членів громадських рад при антикорупційних органах.

Крім того, законопроект передбачає створення переліку громадських об’єднань, які здійснюють діяльність з протидії корупції, цей список має формувати Національне агентство з питань запобігання корупції й оприлюднювати щороку не пізніше за 31 грудня.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-11-2016 11:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100