19.03.2024 10:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Україна підпише контракт на поставку урану в Росію

 

Росія і Україна найближчим часом підпишуть контракт на 2018 рік на постачання уранової сировини з України в Росію, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це заявив в інтерв'ю «Інтерфаксу» генеральний директор АТ «Міжнародний центр зі збагачення урану» Гліб Єфремов.

Україна збагачує свій урановий концентрат на потужностях МЦЗУ, учасником якого є. Щорічно країна в рамках проекту поставляє близько 80 тонн уранового концентрату.

«І підписання, і виконання [контракту] відбудеться найближчим часом. Ми включили обсяг, який передбачений для поставки в Україну в поточну виробничу програму. Зараз ми чекаємо від України його підписання, з нашого боку підписаний контракт на поточний рік вже направлений українській стороні» , — сказав він.

Фізична поставка матеріалу очікується в III-IV кварталах 2018 року, додав Єфремов.

За словами топ-менеджера, Україна дотримується графіку платежів, «робота йде в штатному режимі, графіки платежів України за паливо відповідають запланованим контрактним зобов'язанням».

МЦЗУ створений в 2007 році на базі Ангарського електролізного хімкомбінату (входить до «Росатому») з метою надання послуг зі збагачення урану неядерним державам.

Збагачений уран використовується для виготовлення тепловиділяючих збірок (твелів) і поставок ядерного палива в країни-акціонери.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-05-2018 19:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100