28.03.2024 17:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Справа рюкзаків», — Центр протидії корупції заявив про затягування справи сина Авакова

 

Громадська організація Центр протидії корупції заявила, що голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький та його заступники незаконно затягують розгляд скарги НАБУ на рішення прокурора САП, який закрив «справу рюкзаків». У цій справі фігурує син та заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

ЦПК зазначає, що 13 липня 2018 року НАБУ надіслало скаргу до керівника САП Холодницького, щодо закриття кримінального провадження у так званій «справі рюкзаків».

Детективи вимагають скасувати постанову про закриття провадження щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та заступника міністра Сергія Чеботаря, яких підозрюють у причетності до розкрадання 14,5 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для потреб Нацгвардії.

Згідно з вимогами ч.1 ст. 313 КПК України, Холодницький або його заступник мали розглянути скаргу та ухвалити рішення впродовж трьох днів з моменту її отримання.

«Тобто Холодницький мав розглянути скаргу ще до того, як пішов у тривалу відпустку», — зазначають у ЦПК.

Проте станом на 15 серпня відповіді не було ані від Назара Холодницького, ані від першого заступника Максима Грищука, який виконує його обов’язки на час відпустки. Про це повідомили Центру протидії корупції у НАБУ.

Аналогічну скаргу НАБУ надіслало й генпрокурору Луценку, проте він взагалі відмовив розглядати її по суті. Про це стало відомо із відповіді НАБУ, яку отримали юристи ЦПК.

«Вищий за посадою прокурор, у цьому випадку Назар Холодницький або його заступник, може скасувати постанову та поновити розслідування справи», — зазначають у Центрі протидії корупції і додають, що імовірно ідеться про свідоме затягування.

«Очевидно, що розгляд скарги НАБУ свідомо затягується, щоб дочекатися поки справа перейде до суду стосовно третього фігурната і тоді вже притягнути до відповідальності Авакова та Чеботаря буде неможливо», — зазначають у ЦПК.

12 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила так звану справу «рюкзаків Авакова», у якій фігурують син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков і екс-заступник голови МВС Сергій Чеботар. Рішення про закриття справи ухвалив процесуальний керівник у цьому провадженні Василь Кричун.

Постанова суду закриває справу, знімає всі запобіжні заходи та повертає всі арештовані раніше речі.

Наступного дня НАБУ оскаржило закриття справи «рюкзаків Авакова».

Нагадаємо, 31 жовтня минулого року детективи НАБУ затримали сина глави МВС Авакова Олександра та екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. Їх підозрюють у причетності до розкрадання 14,5 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для потреб Нацгвардії. Також детективи НАБУ провели обшуки в сина Авакова. У МВС назвали затримання сина Авакова політично вмотивованим. Сам Арсен Аваков заявив, що його син доведе свою невинуватість у суді.

1 листопада 2017 року Солом'янський райсуд Києва відпустив Авакова під особисте зобов'язання та постановив надіти на нього електронний браслет.

У квітні цього року НАБУ відкрило матеріали «справи рюкзаків», у який фігурує син Авакова.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-08-2018 21:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100