19.03.2024 10:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Авакова звільнять через незнання української мови, — справа вже у суді. Відео

 

Позивач стверджує, що міністр внутрішніх справ порушує статтю закону щодо вимог до міністрів, серед яких — знання української мови, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі щодо невідповідності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вимогам членів Кабінету міністрів.

Про це інформує прес-служба суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо неподання до Верховної Ради України подання про звільнення очільника МВС», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що суд розглядатиме адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Прес-служба суду повідомляє, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення.

«Згідно з Кодексом адміністративного судочинства України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження», — зазначається у повідомленні.

Окрім того, на порталі Судова влада вказано, що позивач у справі — Олена Халарєга, а розглядатиме справу суддя Наталія Шевченко.

У прес-службі суду інформують, що позивач просить суд визнати протиправними дії міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а саме порушення положень ст.7 Закону України «Про Кабінет міністрів України», що стосуються вимог до членів уряду. Водночас, позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність прем`єр-міністра щодо нездійснення контролю за діяльністю очільника МВС, неподання до ВРУ подання про звільнення міністра Авакова, а також просить суд зобов’язати главу Кабміну внести до парламенту відповідне подання.

Нагадаємо, що Аваков розмовляє державною гірше попередників, зокрема, Азарова.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-03-2019 21:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100