19.03.2024 10:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Посли країн G7 написали фюреру Авакову про загрозу «екстремістських рухів», які він кришує

 

Посли країн «Великої сімки» (G7) направили листа міністрові внутрішніх справ України Арсенові Авакову із застереженням щодо можливого зриву виборів і загрози діяльності «екстремістських рухів» в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) отримало копії двох листів, підготовлених Групою послів G7 з підтримки реформ в Україні, до якої входять дипломати з Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та США.

У адресованому Авакову листі від 15 березня 2019 року французький посол Ізабель Дюмон від імені своїх колег-послів написала, що «група G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні, насильницькі дії яких тривожать».

«Вони залякують українських громадян, намагаються узурпувати роль Національної поліції в гарантуванні безпеки виборів і завдають шкоди національній та міжнародній репутації українського уряду», – заявила Дюмон.

За словами дипломата, лист англійською та українською мовами відправили в Міністерство внутрішніх справ України того ж дня.

Речник МВС Артем Шевченко підтвердив Радіо Свобода, що Аваков його отримав.

Журналіст Крістофер Міллер у своїй статті пише про "тонке, завуальоване посилання на «Національний корпус» і «Національні дружини» в листі, про який розповіла французька дипломат.

20 березня посли країн «Великої сімки» в Україні опублікували заяву, в якій висловили віру в те, що майбутні вибори президента України будуть «по-справжньому конкурентними». У заяві не йдеться про небезпеку екстремістських рухів.

21 березня посольство Сполучених Штатів Америки опублікувало попередження у зв’язку з мітингом, який має провести «Національний корпус» у суботу в центрі Києва.

9 березня представники «Нацкорпусу» влаштували у Києві першу акцію з вимогою покарати причетних до розкрадань в «Укроборонпромі», у яких звинувачують оточення президента України, зокрема Олега та Ігоря Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук).

Відтоді протести і акції проходили у різних містах України.

Сутички також траплялися у містах, де перебував президент Петро Порошенко, активісти намагалися прорватися до нього під час його виступу.

Зокрема, 19 березня перед зустріччю Порошенка із виборцями в Івано-Франківську стались сутички між представниками «Національних дружин» і «Національного корпусу» з правоохоронцями.

До цього аналогічні сутички 9, 10 і 16 березня відбувались біля Адміністрації президента, у центрі Києва, у Полтаві та Черкасах.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-03-2019 10:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100