20.04.2024 13:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Зрада! Бердянський суд звільнив від кримінальної відповідальності бойовика, який охороняв збитий #МН17 за 25 тисяч російських рублів

 

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області звільнив від кримінальної відповідальності уродженця Єнакієве, який охороняв уламки літака «Boeing 777 Malaysia Airlines Flight 17». Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланням на ухвалу від 6 березня 2020 року.

Під час допиту підозрюваний повідомив органу досудового розслідування про інших учасників підрозділу НЗФ «Народне ополчення Донбасу» та осіб, з якими він охороняв збитий літак, їх загальну кількість та місце розташування.

Прокурор в суді підтвердив, що чоловік сприяв правоохоронним органам у розкритті злочинів «ДНР». Відтак прокурор сам попросив звільнити підсудного від відповідальності і справу закрити.

Початкову підозру в участі у незаконних збройних формуваннях змінили на участь у терористичній організації. За першою кваліфікацією йому загрожувало від 3 до 8 років позбавлення волі, а за другою вже від 8 до 15.

20.08.2014 цей чоловік прибув у село Грабове Донецької області, де йому видали військову форму російського зразка і доручили чергування та охорону блок посту терористичної організації «ДНР», а також місця падіння цивільного літака «Boeing 777 Malaysia Airlines Flight». Під час чергування на блок постах він отримував зброю: AK-74 та ПМ. На місці падіння літака знаходив особисті речі пасажирів – іграшки, дитяче взуття, ноутбук, 11 паспортів громадян «азіатської зовнішності». Ці предмети він передав представникам «ДНР», за що отримав 25 тисяч російських рублів.

23.11.2014 виїхав на територію Російської Федерації.

У січні 2020 на блок-пості «Майорськ» цей чоловік звернувся до правоохоронних органів за програмою СБУ «Повернись до дому». Водночас прикордонна служба замовчувала добровільність явки і повідомляла, що чоловіка викрили фото в соцмережах, де він у військовій формі зі зброєю в руках знятий на фоні уламків збитого пасажирського літака.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-03-2020 9:00 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100