29.03.2024 03:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Про необхідність використання одноразових рукавичок для захисту від коронавірусу

Про необхідність використання одноразових рукавичок для захисту від коронавірусу.

Прочитав, що деякі українські міста вводять обов'язкову вимогу ходити у масках. Так це треба було давно зробити. Але одна лише маска не врятує громадян від зараження!


Основний шлях поширення коронавірусу — контактний. Тому ще необхідні рукавички та окуляри. На поверхнях (пластик та метал) — це вчені нещодавно встановили, вірус зберігається майже 3 доби (!): https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2004973

Тому застосування лише масок — не зупинить поширення вірусу.

Я давав роз'яснення 15 березня 2020 року у своєму фейсбуці, щодо антикоронавірусної захисної тріади — маска, рукавички та окуляри: https://sprotiv.org/70751
Маска потрібна не лише для того, щоб захистити вас від тих чхає або кашляє вам в обличчя. А для того, щоб обмежити можливість потрапляння вірусу всередину організму з своїх власних рук, які торкаються заражених поверхонь де завгодно.

Краплі з вірусом зберігають свою заразність протягом 9 годин. І один кашлянувший тисячами дрібних бризок слини, які осіли на поверхнях можуть заражати ще кілька діб сотні людей, хоча само джерело інфекції може бути без симптомів і давно вже сидіти вдома. І так скрізь — в транспорті, ​​магазинах, ліфтах.

Окуляри вам потрібні, щоб вірус не потрапив на слизову оболонку ока.

Основний шлях передачі вірусу саме контактний через інфіковані руки, оскільки будь-яка людина мимоволі торкається свого обличчя безліч разів. Тому потрібно не тільки носити маски, а й правильно їх знімати і утилізувати. Використовувати одноразові рукавиці при торкання предметів в громадських місцях, особливо продуктів у магазинах.

Також потрібно після використання правильно знімати і утилізувати ці рукавички.

І ось чому всі пишуть про важливість миття рук милом, наголошуючи не менше 20-30 секунд, а не намиливши тут же змивати водою і стояти під краном з проточною водою і руками вже без мильного розчину.

Шукайте більше інформації на офіційних сайтах ВООЗ!

Поширюйте цю інструкцію, якщо бажаєте бути здоровими разом з вашими друзями.
Вадим Гладчук, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-03-2020 14:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100