28.03.2024 11:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Застосування російської хімзброї у Маріуполі: «Азов» розповів про стан постраждалих. Фото. Відео

 

Постраждалі внаслідок розповсюдження 11 квітня 2022 року російськими окупантами отруйної речовини невідомого походження особи в місті Маріуполь перебувають у відносно задовільному стані, повідомляє sprotiv.org.

Буквально за кілька годин до цього росіяни погрожували, що планують заблокувати українських бійців на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі й застосувати проти них хімічну зброю.

 

Російський бойовик з окупованого Донецька Едуард Басурін заявив, що українських захисників Маріуполя треба заблокувати на заводі «Азовсталь», а потім застосувати там хімічну зброю: «Там підземні поверхи, тому брати цей об'єкт штурмом сенсу немає. Тому що можна покласти велику кількість своїх солдатів, а противник втрат як таких не зазнає. Тому зараз треба розібратися з блокуванням цього заводу, знайти всі виходи та входи – в принципі, це можливо зробити. А після цього вже звернутися, я думаю, до хімічних військ, які знайдуть спосіб, як викурити кротів зі своїх нір».

 

Зазначається, що контакт цивільних осіб з речовиною був мінімальним, адже епіцентр ураження був на певній відстані від місця перебування людей. Дещо ближче перебували військовослужбовці.

На відео, які оприлюднив полк «Азов», потерпілі описують, що бачили щось схоже на дим або туман.

 

 

Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області носоглотки, слизових ділянок очей, тахікардія, шум у вухах, задуха, запаморочення.

Постраждалим надавалася симптоматична допомога. Визначити, яку речовину використав ворог та зробити токсикологічний аналіз неможливо — захисники Маріуполя та мешканці міста – у повній блокаді ворога.

В «Азові» також зазначають, що обстежити епіцентр події в повній мірі також не є можливим, адже росіяни його постійно обстрілюють.

Серед постраждалих цивільних найгірший стан — у літньої жінки.

"Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії, зазначає медик. Вказано, що наразі основним завданням є спостереження за станом бійців та наслідками отруєння.

11 квітня в полку «Азов» повідомили, що окупанти у Маріуполі застосували хімічну зброю над заводом «Азовсталь»,  який утримують українські захисники.

Оборонна розвідка Великої Британії вранці 11 квітня повідомила, що є висока ймовірність застосування російськими військами фосфорних боєприпасів у заблокованому Маріуполі.

У Маріуполі ще залишаються тисячі мирних жителів, які опинилися у повній блокаді та гуманітарній катастрофі. Також там мужньо обороняються українські воїни, котрим Zекоманда не надає військову підтримку.

Хімічна зброя є зброєю масового ураження, її застосування кілька разів заборонялося різними міжнародними домовленостями.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-04-2022 8:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100