20.04.2024 00:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Російська консерва з Мінкульту Олександр Ткаченко розповіла байку чому не евакуювали музеї з окупованих територій

 

 

У Міністерстві культури та інформаційної політики розповіли байку, що врятувати частину музеїв з-під російської окупації не вдалось через брак коштів та спротив директорів, повідомляє sprotiv.org.

В інтерв’ю "Суспільному" очільник МКІП Олександр Ткаченко розповів, що в Україні функціонує понад дві тисячі музеїв і для їхнього вивезення потрібна допомога місцевої влади.

«Для того, щоб здійснити необхідну евакуацію, потрібне рішення не тільки Міністерства культури, але й взаємодія з місцевими органами влади», – сказав Ткаченко.

Окрім цього, міністерство не має необхідного бюджету для самостійної евакуації музеїв.

Ткаченко розповів, що з початку повномасштабної війни вдалось врятувати тисячі експонатів, але лише там, де була співпраця місцевих органів влади.

«З огляду на те, як відбувалися події в Донецькій та Херсонській областях, щоб організувати виїзд, потрібно спакувати речі, потрібна співпраця з місцевими органами влади, транспортування тощо. Зробити це за 3-4 дні фізично неможливо», – зазначив Ткаченко.

Окупантам вдалось вкрасти з Маріуполя 7 витворів мистецтва, зокрема картини Куїнджі та Айвазовського, ікони та скульптури.

Також вони викрали унікальну колекцію медальєрного мистецтва маріупольця Юхима Харабета.

Олександр Ткаченко тривалий час працював на російському телебаченні та схоже був завербований російською розвідкою.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-08-2022 10:02 | Кількість переглядів 18050 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100