29.03.2024 10:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Демонтаж символу СРСР ''Батьківщини-матері'' у Києві ЗЕватнік Олександр Ткаченко назвав абсурдом

 

Міністр культури Олександр Ткаченко вважає заклики до демонтажу монумента «Батьківщина-мати» у Києві «абсурдом», повідомляє sprotiv.org.

Зносити пам'ятку, яка є однією з візитівок України, яка дивиться на схід, яка величезна атракція для багатьох туристів, – мені видається абсурдом в цей час.

У нас є, на що витрачати кошти. У нас немає коштів в бюджеті, тому що вони пішли на оборону і на підтримку соціально сфери, (у нас недобудовані) музеї Голодомору, нам потрібно збудувати музей Героїв небесної сотні, потрібно працювати з багатьма об'єктами – понад 450 об'єктів, які зазнали пошкоджень чи зруйновані під час війни", — заявив Олександр Ткаченко в ефірі національного телемарафону, «Радіо Свобода» .

За словами міністра, роботи з гербом СРСР на щиті монумента можуть початися приблизно за «пів року чи трохи більше».

«Думаю, що після затвердження плану дій, який нам подав Музей Другої світової війни – (він) передбачає технічне обстеження, залучення фахівців для проектної документації – має пройти десь пів року чи трохи більше для того, щоб ми впритул приступили вже до робіт», – додав Ткаченко.

Монумент «Батьківщина-мати» розташований на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. Він вважається найвищою скульптурою у Європі. На щиті монумента встановлений герб СРСР із зіркою, серпом і молотом.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-08-2022 20:04 | Кількість переглядів 3204 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100