27.04.2024 08:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ірина Геращенко про диктаторський закон від слуг російського народу — 12 років тюрми за листування і телефонні дзвінки закордон

Скоро блокування відряджень здаватиметься невинним жартом Стефанчука.

Тепер слуги пропонують 12 років тюрми « за привласнення громадянином державних функцій і представлення України на міжнародних заходах, у тому числі в листуваннях і телефонних розмовах без погоджень у визначеному законом порядку».
Потенційно сісти можуть всі- громадські активісти, які ведуть адвокацію України, депутати за спілкування з іноземними колегами, українці за участь в галузевих конференціях. Бо раптом якусь їх заяву якась Марʼяна розцінить як привласнення державних функцій.
Це вже перевершує навіть СРСР, де перед зарубіжною поїздкою з людиною проводили співбесіду в КДБ і в кожну туристичну групу внідряли смотрящого.
Хто визначатиме право громадян брати участь в конференціях і цензурувати листування та телефонні розмови? «Большой брат» буде все слухати і читати? Чи означає участь активістів чи опозиційних політиків в міжнародних заходах, що вони апріорі зазіхають на чиїсь функції, бо ж дозволу на відрядження ніхто не дасть?
Схоже, ОП вирішив чужими руками, зокрема авторками цієї бздури, депутатками Безуглою і Третяковою, ще більше закрутити гайки.

Звичайно, такий безумний закон буде прийнято парламентом, але сам факт його реєстрації багато говорить про те, що твориться в головах слуг…

Й наступна законодавча ініціатива- про спеціальні місії України. Авторки ті самі. Це про білу кістку, тих, кому дозволено виступати на форумах і конференціях без тюрми і конфіскації:) Про нещасних негідників- «самозванців» авторки попіклувалися в законопроєкті 10104, яким пропонують довічне з конфіскацією за привласнення функцій і виступи від імені України, листування і телефонні дзвінки.

Наш з Марія Іонова комітет закордонних справ визначено основним при розгляді цього законопроєкту. Пропонуємо розглянути його у відкритому режимі, за участі авторок , ЗМІ, із запрошенням міністра закордонних справ і голови ВР, який на останньому засіданні ВР, до речі, теж заявив, що він не знає, кого там представляють нардепи, бо він один від парламенту представляє Україну… сумно.
Але ці ініціативи- ніякі не парламентські жарти. Марʼяна і Галина неодноразово виступали тими, хто зондує ґрунт на догоду ОП. Й ці проєкти, навіть не прийняті, — свідчення, що авторитаризм можливий. Розцінюю їх як удар по громадським активістам, політикам, всіх, хто адвокатує назовні для посилання України. Ми бачимо, як стрімко звужується збройна і фінансова підтримка країни, заблоковану допомогу, проблеми з поставками снарядів і зброї. І на цьому тлі- такі дикі ініціативи.

 

Iryna Gerashchenko, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-03-2024 19:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100