30.04.2024 22:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зняти вікові обмеження. Призов в армію з 18 років

Ситуація, коли «в бой идут одни старики» протирічить здоровому глузду та світовій практиці.
Середній вік, наприклад, американського солдата — 28 років. Середній, тобто в армії США служать й набагато молодші. В Україні зараз від мобілізації звільнені, як каже Лубінець, «хлопчики до 27 років». Тож середній вік мобілізованного в Україні — 45 років.
Це взагалі «невійськовий» вік у більшості західних армій. Принаймні, 45-річні штурмовики, десантники чи ССО-шники — це для американців виглядає наче якийсь нонсенс.
Молоді люди мають перевагу над стариками майже по всім критеріям, за якими оцінюють солдата у бою. А саме:
Фізична підготовка,
Стан здоров'я,
Здатність навчатися та опановувати нове,
Швидкість реакції,
Лабільність та адаптивність психіки.
Один із найбільш вагомих аргументів «за» зменшення віку призову — вплив на сімейний бюджет. Бо чоловік у віці 40 років часто є головним годувальником сім'ї, його загибель може призвести до фінансових труднощів для його рідних.
До того ж цей 40-річний чоловік ймовірно є платником податків. Тобто його праця ще гарантує поповнення бюджету. Отже якщо забрати таку людину і там її втратити, сім'я залишиться без годувальника, а держава — без економічно активного громадянина.
Українці у справі захисту своєї держави від російської агресії, не мають орієнтуватися саме на вік.
Мобілізація молоді рано чи пізно повернеться на порядок денний. Це є логіка війни на виснаження. Війни мобілізаційних потенціалів. У іншому випадку коли росія піде у великий наступ, то лінія фронту буде зруйнована.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-04-2024 21:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100