27.04.2024 02:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Справа Хорта: політв'язня ввели в оману, а матеріали справи сфабриковано

Ув’язнений вінницький громадський активіст, який порвав портрет президента України Петра Порошенка, Юрій Павленко (Хорт) був позбавлений захисту, шляхом маніпуляцій слідства, а матеріали справи було сфабриковано.

Про це за підсумками розгляду справи Хорта у Вінницькому судді 9 квітня 2015 року заявив його захисник Олексій Бонюк, повідомляє sprotiv.org.

За його словами, є всі підстави стверджувати, що матеріали справи сфабриковано, на що вказують ряд фактів, які буде доводити захист.

«У слідства нема доказів, які вказують, що Юрій Павленко був учасником масових заворушень у Вінниці. Є лише відео його присутності на мітингу під облдержадміністрацією, однак жодних доказів того, у чому його звинувачують», — наголосив Бонюк.

Він підкреслює, що значно більшим порушенням та, фактично, зловживанням службовим становищем слідчих, є введення в оману обвинувачуваного та маніпуляції, які по суті позбавили можливості Хорта на захист.

«Слідчі, користуючись тим, що Павленко не розуміючи досудового процесу, ввели його в оману та отримали підпис про нібито ознайомлення ним матеріалами справи. Насправді, Хорт не знав, що підписує. Так само, слідство надало Хорту зручного для них захисника Стрільченка, який чи то продемонстрував свою некомпетентність, чи то спеціально підіграв слідству. І все це було зроблено виключно із метою направити справу до суду та засадити Павленка за грати», — зазначив правозахисник.

Він додав, що вже направив адвокатські запити на витребування усіх матеріалів справи для ознайомлення і що готується довести, що слідство здійснили ряд вкрай грубих порушень, які перекреслюють усю справу.

Раніше захисник Хорта Олексій Бонюк подав заяву до Європейського суду з прав людини щодо порушення відразу кількох статей Конвенції щодо незаконно ув’язненого Юрій Павленка.

Комітет визволення політв'язнів визнав Юрія Павленко (Хорта) новітнім політв'язнем і бореться за його, як і за долю кожного патріота України, незалишаючи сам на сам з свавіллям негідників у погонах та мантіях.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-04-2015 12:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100