19.03.2024 06:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Білорусі показали кадри з допитом заарештованого українського журналіста Павла Шаройко. Відео

Білоруські державні телеканали показали кадри, на яких, за їхніми твердженнями, відзняті допит українця Павла Шаройко та затримання фігурантів сфабрикованої КДБ Білорусі справи.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За версією білоруського телеканалу ОНТ, у журналістів в розпорядженні є «фрагмент запису допиту, де розвідник називає свого координатора — українського дипломата, акредитованого в Мінську».

«У 2016 році ще при зміні оперативного керівника мене перевели з відділу, який займався журналістами, які працюють під прикриттям, до відділу, де працюють дипломати під прикриттям», — говорить на відео затриманий українець.

Він зазначив, що не знає, з чим це було пов'язано.

«Припускаю, що це робилося напередодні приїзду до Білорусі на посаду першого секретаря посольства України полковника Скворцова Ігоря Васильовича. Скворцова я знаю ще з часів служби в МО України», — повідомив на відео Шаройко.

У відео є начебто кадри затримання співробітниками спецслужб "білоруса, якого підозрюють в отриманні відомостей на користь України. Також демонструються документи, які називаються «цілком таємними».

17 листопада голова Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія повідомив, що у Білорусі за підозрою у шпигунстві затримали журналіста «Українського радіо» Павла Шаройка.

В «Українському радіо» додали, що редакція кілька тижнів не могла з ним зв’язатися.

За словами дружини Шаройка, журналіста затримали вдома у Мінську ще 25 жовтня. Перед тим у квартирі був обшук.

Білоруський Комітет держбезпеки стверджує, що Шаройко працює на українську розвідку під прикриттям і має цілу мережу агентів-білорусів. Під час обшуку у журналіста вдома нібито виявили копії розвідувальних донесень, спрямованих ним «у Центр».

За твердженням КДБ Білорусі, Шаройко визнав, що є полковником військової розвідки України, а координував його діяльність радник посольства України в Білорусі.

18 листопада кореспондента «Українського радіо» відвідав український консул.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заперечує, що Павло Шаройко є його співробітником.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-11-2017 22:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100