28.03.2024 21:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Націоналісти затримали в Києві бразильця Рафаеля Лусваргі, який вбив 4 українців на Донбасі. Відео

Представники націоналістичних організацій схопили у Києві громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, який, воював проти України на боці проросійських угруповань «Л/ДНР», повідо.

Вони доправили його до управління Служби безпеки України, повідомляє у Facebook один із учасників «рейду» Євген Карась.

 

 

 

 

Слідчі СБУ пізніше вийшли і забрали Лусваргі всередину.

Раніше 4 травня представники «Національного корпусу» заявили, що прийшли до чоловічого Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ МП перевірити, чи дійсно Лусваргі проживає там, але бразильця не виявили.

Напередодні журналісти програми Радіо Свобода Донбас.Реалії виявили, що Лусваргі, який колись обіцяв «дійти до Києва і закінчити війну», штурмував Дебальцеве і зазнав поранення під Донецьким аеропортом, зараз перебуває на волі.

У жовтні 2016 року Лусваргі затримали співробітники СБУ під час перетину державного кордону України в терміналі D міжнародного аеропорту «Бориспіль».

У січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації, створенні непередбачених законом збройних формувань і призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він став першим іноземцем не з Росії, засудженим Києвом за участь у війні на Донбасі.

У серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд.

Лусваргі вбив 4 захисників України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-05-2018 21:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100