2.05.2024 13:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Треба повертатися до засобів Степана Бандери, – зв’язкова Шухевича

Gusak Darya1Україні треба покладатися на власні сили, а не чекати помочі від Сходу чи Заходу, – переконана зв’язкова Головного Командира УПА Романа Шухевича, одна із засновниць партії Конгрес Українських Націоналістів і громадської організації Всеукраїнська Ліга українських жінок Дарія Гусяк.
Про це вона заявила 8 травня 2010 року під час урочистої сесії Львівської міської ради з нагоди відзначення Дня міста.

«Святкування – то гарна справа, та чи сьогодні нам до свят? Ми сьогодні під великою загрозою. Вихід з ситуації, що склалася, лише один – націоналістичний рух. Може воно дивно звучить для когось. Але треба повертатися до тих засобів, які використовував колись Степан Бандера: треба покладатися на власні сили, а не чекати помочі від Сходу чи Заходу. Щось дуже затягнувся для України перехідний час…» – сказала Дарія Гусяк.

Вона наголосила, що генерал-хорунжий Роман Шухевич ніколи не сумнівався, що Україна буде незалежною.

"Проте в останні місяці свого життя він неодноразово повторював, що незалежність ця буде, але не такою, «за яку ми боролись», – сказала Дарія Гусяк.

Вона наголосила, що вдячна львів’янам за те, що вони зреагували на тривожні виклики в Україні.

«Кремль атакує нас безупинно, це економічні, культурні та інші атаки… До Другої світової війни був такий високий рівень національної свідомості серед українців, така готовність до самопожертви, якої, певно, більше історія не знала. Зараз маємо свідому молодь, та цього мало. Єдиний вихід для українців – це консолідація», – запевнила Дарія Гусяк.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-05-2010 13:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100