26.04.2024 21:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Харківська міліція незаконно розігнала акцію протесту

ment oboroten4У Харкові правоохоронці не дали місцевим жителям провести мирний марш протесту проти бруду на міських вулицях. Двох учасників акції було затримано, повідомляє інформагентство МОСТ-Харків.

Акцію організували активісти Харківського міського відділення всеукраїнської молодіжної громадської організації Демократичний альянс та Фундація регіональних ініціатив.

Як заявила Ганна Власенко з Фундації регіональних ініціатив, учасники маршу встигли пройти лише від площі Парку Шевченка до Оперного театру, де до них підійшли співробітники міліції.

«Вони заявили, що такої проблеми як сміття в місті немає, і зажадали розійтися. Двох наших хлопців забрали в міліцію», — говорить Власенко.

Інформагентству вдалося зв'язатися з одним із затриманих, Василем. Він підтвердив, що знаходиться в міліції і зазначив, що ніхто не чинив опір правоохоронцям.

«Міліціонери підійшли до нас і сказали, що по нашому маршу немає рішення узгоджувальної комісії міськради, а значить, марш незаконний», — сказав затриманий.

Незабаром обидва активіста були відпущені. Василь зазначив, що всього в акції брало участь 35 чоловік.

Коментар від Української Гельсинської спілки з прав людини: Дії міліції у цьому випадку явно незаконні. Заборонити мирні зібрання можна лише за рішенням суду, котрого у цьому випадку не було. Фактично мирне зібрання було зупинене через рішення органу місцевого самоврядування, що є порушенням Конституції України. У неформальній розмові міліціонери ніби навіть кажуть, що їм не важливо чи акція законна, оскільки ніби-то їм віддано прямий наказ зверху. УГСПЛ запропонувала правову допомогу затриманим, а також планує подати заяву до суду про визнання незаконними дій міліції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-05-2010 14:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100