29.03.2024 16:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Наша Україна протестує проти фабрикування кримінальних справ проти Андрія Парубія і Юрія Гримчака

Nasha Ukraina1Для порушення кримінальної справи проти депутатів від НУНС Андрія Парубія і Юрія Гримчака немає жодних юридичних підстав. Про це йдеться у заяві, яку оприлюднила прес-служба партії «Наша Україна».

У партії зазначили, що рішення про відкриття цих справ «ухвалювалося так само кулуарно і незаконно, як і чимало інших рішень влади останнього часу».

«Такі дії є нічим іншим, як способом залякування своїх політичних опонентів, зведення з ними рахунків за принципову і чесну позицію. При цьому правоохоронні органи не дали жодної правової оцінки діям іншої сторони — незважаючи на свій прямий обов'язок», — йдеться у документі.

В «Нашій Україні» наголосили, що «ратифікацію угоди про подовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні 27 квітня 2010 року було проведено у Верховній Раді всупереч вимогам закону і процедури».

«Без обговорення у парламенті та суспільстві, поспішаючи зробити послугу сусідній державі, від імені Верховної Ради було надано згоду на домовленості, що прямо суперечать національним інтересам України», — заявили у партії.

«Також не відкрито жодної кримінальної справи проти тих представників провладних фракцій, які за допомогою грубої фізичної сили перешкоджали реалізації законних вимог опозиції», — йдеться у заяві.

В «Нашій Україні» зазначили, що «активні дії опозиції були спровоковані владою, яка переступила через закон».

«Не випадково, що порушення кримінальної справи проти Парубія та Гримчака відбулись напередодні візиту в Україну президента РФ Медвєдєва», — зазначається у документі.

«Сучасна Росія є прикладом для режиму Януковича в усьому, — зокрема, і у стандартах парламентаризму, які в свій час сформулював спікер російської Держдуми Гризлов: „Парламент — не місце для дискусій“, — наголосили у партії.

У заяві підкреслюється, що „таким є нове обличчя влади в Україні, яка бездумно мавпує для себе авторитарну практику сусідньої держави“.

На переконання „Нашої України“, „практика витіснення опозиції з політичного життя та політичних репресій є неприпустимою для країни у центрі Європи“.

„Наша Україна“ звертається до всієї світової спільноти, вітчизняних і міжнародних правозахисних організацій не залишати без уваги кричущі факти зведення рахунків з політичними опонентами та інші факти порушення демократичних норм і провокування опозиції до радикальних дій», — йдеться у заяві.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-05-2010 14:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100