20.04.2024 09:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонали підпорядкували собі судову владу

femida17 липня 2010 року Верховна Рада ухвалила закон про судоустрій і статус суддів. За відповідне рішення проголосували 260 депутатів із 264 зареєстрованих в залі.

«Ставлю на голосування при умові вилучення позицій, які стосуються внесення змін до регламенту Верховної Ради, з відповідним врахуванням цього при остаточному техніко-юридичному доопрацюванні тексту закону та підготовці його до підписання президентом», — зазначив спікер Володимир Литвин.

Фракції БЮТ і НУНС покинули залу засідань Верховної Ради.

Після 21 години залу також покинув депутат від НУНС Юрій Кармазін, який більше п'яти годин наполягав на прийнятті своїх поправок.

Всього Верховна Рада розглянула більше 600 поправок з 1724 запропонованих депутатами. Інші не розглядалися. Переважна більшість поправок знаходила підтримку одного-двох депутатів. 

Як відомо, 3 червня Верховна Рада прийняла в першому читанні внесений президентом Віктором Януковичем законопроект «Про судоустрій і статус суддів».Цей документ передбачає створення Вищого спеціалізованого суду України для розгляду цивільних і кримінальних справ, зменшення кількості суддів Верховного суду, обмеження його функцій, ліквідацію військових судів, обов'язкове призначення членами Вищої ради юстиції суддів, обраних безстроково.

 

Читайте також:

Зголоднілий Молох

Венеціанська комісія неоднозначно сприймає судову реформу Ківалова-Портнова

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-07-2010 0:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100