20.04.2024 13:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Правозахисника Володимира Чемериса допитали у “справі гранітної плитки”

Chemeris Volodimir1Звинувачених у кримінальній справі за фактом пошкодження гранітного покриття на Майдані Незалежності під час проведення акцій протесту проти Податкового кодексу поки що немає.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив член правління Інституту “Республіка” Володимир Чемерис.

В.Чемерис розповів, що 6 грудня 2010 року на 10 годину ранку його викликали до слідчого управління ГУ МВС у Києві. При цьому суть справи, з якої запрошено правозахисника, у повістці не була вказана.

“Як свідків сьогодні викликали, за моїми підрахунками, понад 10 осіб. У тому списку, що я бачив, окрім мене, фігурують такі прізвища: Мельниченко і Михайленко (КУПР), Ігор Мазур (УНСО), Оксана Продан, Олександр Данилюк і чомусь керівники київської “Свободи” Мохник та Іллєнко, які не мали до цих протестів жодного стосунку”, – сказав В.Чемерис.

За його словами, запитання слідчого стосувалися діяльності правозахисної організації Інститут “Республіка” (організація виступає за дотримання свободи мирних зібрань в Україні). Також слідчого цікавило, хто і яким чином встановлював намети на Майдані, хід акцій протесту та їх матеріальне забезпечення.

“На мою думку, справа безперспективна. І масовий виклик “свідків” саме сьогодні вранці був спробою перешкодити найактивнішим особам брати участь у мітингу. Хоча я й не збирався”, – зазначив В.Чемерис.

Нагадаємо, що міліція сфабрикувала кримінальну справу за фактом пошкодження гранітної плитки під час встановлення наметів на Майдані Незалежності у Києві підприємцями та народними депутатами, які протестували проти Податкового кодексу. У ЦГЗ зазначили, що справу порушено за статтею 194 (навмисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Працівники комунального підприємства «Київблагоустрій» підраховують збитки. За попередніми даними, вони сягають щонайменше 200 тис. грн.

 

Читайте також:

Режим Януковича хоче посадити у тюрми організаторів Майдану підприємців на три роки

Організатори Майдану підприємців у небезпеці

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-12-2010 18:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100