25.04.2024 19:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналістів TBi, яких побив керівник резиденції диктатора Януковича, судитимуть за хуліганство. Відео

Міліція Київської області продовжує перевірку причин і обставин конфлікту, який виник між знімальною групою ТВі та керівництвом президентської резиденції «Залісся».

В обласній міліції повідомили, що після отримання інформації про конфлікт і заяви керівництва з цього приводу було проведено опитування як керівництва резиденції, так і знімальної групи з отриманням від неї відповідного відеозапису.

Для повноти перевірки дій обох сторін ГУ МВС Київської області був надісланий відповідний запит до Державного управління справами з метою отримання відповіді, в якому статусі перебуває зазначений об'єкт.

Оскільки, як пояснили в міліції, якщо його статус офіційно не змінений, то дії представників ЗМІ можуть підпасти під ознаки статті Кримінального кодексу — дрібне хуліганство, тому, якщо цей об'єкт є режимною зоною, журналісти без отримання офіційного дозволу не мали права на нього заходити.

Раніше прес-служба ТВі повідомила, що журналіст Дмитро Гнап і оператор Кирило Шапар 28 лютого спробували взяти у директора державної резиденції «Залісся» Віктора Камінецького коментар щодо того, чому не виконується указ президента України № 1049 від 11 грудня 2009 року, згідно з яким на території «Залісся» замість закритої президентської бази відпочинку повинен бути створений відкритий для всіх громадян національний парк.

«Зазначені питання обурили директора державної резиденції і Камінецький напав на журналіста і оператора, намагаючись вихопити камеру. Відбулася фізична сутичка, в результаті якої були пошкоджені камера і мікрофон знімальної групи», — відзначили в прес-службі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-03-2012 17:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100