28.03.2024 13:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За українську мову одного чоловіка вдарили ножем

У Криму та інших регіонах Україні спостерігається різке зростання нетерпимості та агресії на «мовному» грунті. Про це заявив представник Харківської правозахисної групи Євген Захаров під час оголошення результатів загальноукраїнського моніторингу «Злочини на грунті ненависті в Україні».

За словами правозахисника, в Криму та Севастополі зафіксовано два такі випадки. Проте в цілому в Україні їх набагато більше.

«У Севастополі один чоловік вдарив іншого ножем на грунті побутової сварки тільки тому, що той розмовляв не тією мовою. Один говорив по-українськи, інший — по-російськи. Інший випадок був теж у Криму. Коли викликали депутата на зустріч, пішов його помічник, якому було 60 років. Його жорстоко побили, йому ребра там поламали і говорили: забирайся в свою Галичину», — повідомив Захаров.

За словами пана Захарова, такі сумні події є наслідком поділу населення України за мовною та територіальною ознакою, яке почалося в 2004 році.

Загальноукраїнський моніторинг «Злочини на грунті ненависті в Україні» проводився в 2011—2012 роках в 17 регіонах України. Протягом цього періоду було зафіксовано 62 злочини на даному грунті.

Нагадаємо, у зв'язку з можливим прийняттям «мовного законопроекту» Ківалова-Колесніченко № 9073 представники кримсько-татарського народу звернулися до лідерів Партії регіонів з проханням створити умови для того, щоб кримські чиновники вивчали кримсько-татарську мову.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-06-2012 10:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100