19.04.2024 19:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддя Шершак присудив тюрму за трафарети з Януковичем. 3 фото. 2 відео

 

Телеканал ТВІ отримав вирок Сумського суду, котрий присудив тюрму за трафарети, а також поспілкувався із одним із засуджених.

 

 

 

 

Якщо портретові Віктора Януковича домалювати червону цятку на лобі – то це буде непристойне зображення. Так вважає Зарічний районний суд міста Сум. Такими непристойними, на думку суддів, малюнками художники викликали в «оточуючих» негативні асоціації з пораненням чи вбивством людини. Цікаво, як ці малюнки могли викликати таке враження, якщо трафаретили хлопці в 23:20 ночі, а зранку вже всі трафарети були замальовані? Які ж то «оточуючі» ходять в цей час масово містом?

У вироку суду ані слова про те, хто зображений на трафаретах чи хто схожий на того, хто зображений на трафаретах. Ніде не зустрічається слова: «Віктор Янукович», «керівник держави», «гарант Конституції» чи навіть «власник Межигір'я» – лише образа якогось ефемерного «лиця слов'янської національності».

Попри це, рік тюрми – найменший термін – за два десятки трафаретів, котрі були замальовані за кілька годин. Саме слідство і суд тривали півтора року – саме скільки часу суддям знадобилося, щоби вивчити цю складну справу: чим трафаретили, як наносили фарбу, слов'янське це лице, чи ні.

ТВі вдалося поспілкуватися з одним із засуджених за трафарети – Володимиром Никоненком. Він єдиний поки що не за ґратами, бо його вперше притягують до кримінальної відповідальності та вже подав апеляцію, тому до розгляду апеляції хлопцеві дозволили побути на волі.

 

 

Сам він своєї вини не заперечує і готовий до покарання, але ж не до такого – рік тюрми за трафарет. Все, чого він вимагає в апеляції, – це справедливого суду і справедливого покарання. Батькам сказав одразу, як почалися обшуки, але тоді заспокоїв: «Мамо, все буде добре, в нас за трафарети не садять, це ж не тридцяті і не КНДР».

 

 

Анастасія Станко, журналіст ТВі, учасник руху «Стоп цензурі!»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2013 13:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100